
Vores virksomhedseventyr startede, da vi fik muligheden for at bruge et helt år på Young Enterprise. Vi var fire passionerede venner, der var enige om, vi gerne ville starte vores egen virksomhed og brugte Young Enterprise som startskud.
Vi gik i gang med at udvikle idéer og diskuterede sideløbende, hvad vi gerne ville med en virksomhed. Efter at prøvet flere idéer af, endte vi med at gå efter en fælles interesse – 3D-printning. Vi har alle haft mulighed for at arbejde med det i skole-regi og flere af os har brugt en del fritid på det. 3D-printerer på hobby-plan er stadig i sin spæde start, og vi så derfor store muligheder.
Et af de store huller var det begrænsede farveudvalg af filament (plastik til 3D-pinterer), der gjorde, at det var mere end fantasien, der sætter grænser. Det ville vi gerne ændre, så vi begyndte at udvikle vores egen maskine til formålet. Der havde vi visionen – ubegrænsede muligheder for 3D-print.
Udvikling
Mens vi udviklede vores prototype og forretningskoncept, fandt vi ud af, hvad der skulle til, hvis vi ville være seriøse om at starte virksomhed. Der skulle kapital på bordet, hvis det skulle blive en ordentlig løsning. Vi var alle indstillet på at indskyde en del, men ville gerne minimere det, da vi er studerende og langt fra millionære, så vi begyndte at overveje investorer eller business angels.
Vi ville dog gerne undgå at miste for stor en andel af firmaet. Så en dag nævnte Emil, at man kunne overveje legater. Jeg undersøgte lidt om mulighederne, men tænkte ikke nærmere over det, før et par dage senere, hvor jeg skulle undersøge noget vedrørende Young Enterprise. Jeg kom i tanke om, at nogen havde nævnt at Fonden fra Entreprenørskab havde et mikrolegat.
Jeg fandt et link og sendte det videre til resten af teamet uden at tænke nærmere over, hvad der stod. Der kom et hurtigt svar fra Casper, der sagde, han synes, vi skulle prøve at ansøge legatet 6 dage senere. Før jeg vidste af det, havde vi 6 dage til at skrive en fyldestgørende ansøgning om 50.000 kr. Vi var alle fuldt booket de første to, så det var begrænset, hvad vi nåede. Det endte med fire dage med lange arbejdstider efter (og i) skolen. Det hårde slid betalte sig og vi fik legatet.
Legatet er ideelt for os, da det gav os penge til at starte ordenligt op uden at miste en andel. Dertil kom der en tidsramme og andre krav, der har fået os til at arbejde intensivt frem mod at få Filament in Color til at blive en realitet.
Af Mathias Egekvist, medejer.