Sug viden og erfaring til dig, allerede i en ung alder.


Jeg hedder Simon Nygård, 17 år og driver webshoppen www.onkelbillig.dk sammen med min ven/partner Hjalte Lund. I dag går vi begge i 1g i Odense.

Hvis vi skruer tiden cirka 3 år tilbage. Da jeg var 14 år, begyndte jeg og min ven at snakke om det, at drive sin egen forretning og at kunne have sit egen biks.

Vi snakkede om det at sælge fodboldtrøjer på nettet, importeret fra Thailand. Men det koster en hel del at bare importere 20-30 trøjer hjem, og som 14 årig var penge ikke det man havde mange af. Ideen blev droppet.

Efter en måneds tid kom vi på det at sælge iPhone tilbehør, da det ikke kostede en bondegård at købe et varelager hjem. Vi havde begge en iPhone, så noget måtte vi vide om produkterne.

Uden nogle erfaringer og undersøgelse af markedet, begyndte vi at importere nogle iPhone covers hjem, fra Kina. Med det formål at sælge dem på vores forhåbentlige snart færdige webshop. Hele denne proces var meget sådan ”Vi gør det sgu bare”, det tror jeg også er meget vigtigt, hvis man som ung går og måske overvejer at starte noget op. Vores startup var meget i stilen med ”vi springer sgu ud i det”.

Pengene til opstarten kom fra vores konfirmationspenge og lidt lommepenge. Så småt kom de første varer hjem. Vores side var fyldt med stavefejl, dårlige billeder og andre unødvendige fejl. Men på det tidspunkt var vi og var bare glade for at vi havde en webshop kørende.

Vi har været igennem en masse processer igennem vores 2 årige ”iværksætterliv”, Når jeg tænker på starten, kan jeg nærmest ikke forstå, hvordan vi kunne sælge produkter på vores webshop, med alle de fejl og mangler. Men for at gøre det lidt mere overskueligt har jeg lavet en lille liste over vores iværksætter periode:

Slutningen af 2012: Vi begynder at købe varer hjem og rode lidt med webshoppen.

Starten af 2013: Vi skyder vores webshop i gang den 5 januar. (Stadig en masse forbedringer)

Fra januar 2013 til sommer 2013: Vi får en smag på e-handel verden, vi har stadig ingen stor forståelse indenfor SEO. Vores kunder/besøgende kommer primært fra Youtube, facebook og venner/bekendte.

Fra august 2013 til Juni 2014: Jeg og Hjalte tager på efterskole, både min bror og hjaltes mor sender pakker og står for det praktiske. Shoppen er på en måde standby, men vi får stadig løbende bestillinger. Samtidig med at tv2.dk laver en artikel om os, som får en masse omtale.

Fra juli 2014 – til nu: Vi kom hjem fra efterskolen i sommers, og havde begge haft et fantastisk år. Vi startede begge i gymnasiet i august. Nu var vi klar på at give den fuld skrue på shoppen igen. Lige nu har vi en masse fokus på SEO, ellers sker der små forbedringer hver dag. Vi har også skiftet vores webshop platform ud med en anden.

Når jeg skriver vores lille rejse ned, føles det som om at OnkelBillig.dk har været med mig næsten hele mit liv. Jeg tør næsten ikke tænke på, hvor mange timer der er sat af til det. Men allerede i en alder af 17 år har jeg fået en masse erfaring, viden og læring, jeg ikke ville være for uden. Det har været en spændende rejse, med opture og nedture og rejsen er slet ikke slut endnu…

Men hey…

Er du ung og står du og overvejer at sælge mobil tilbehør, eos læbepomade eller butterfly.  Mit råd: lad vær. Ikke fordi der vil komme endnu en konkurrent, men de markeder er proppet. Hvis jeg vidste som 14 årig at udbuddet af danske webshops, med salg af mobil tilbehør var enormt, havde jeg nok valgt en anden branche. Måske salg af sakse, lommeregnere eller tandbørster, hvis du læser dette indlæg vil du forstå hvad jeg mener:

http://www.tobiash.dk/succes-en-usexet-branche

Kommentarer

Kommentarer