Nikolas Rønholt: Leder for en dag i Bruxelles var en fantastisk oplevelse!


Jeg var så heldig at komme igennem en længere ansøgningsrunde for at deltage i projektet ”Leaders-For-a-Day” af JA Europe, og det gav mig en helt unik mulighed for, at få lov til at tilbringe en hel dag sammen med en leder i en stor international virksomhed. Det var en kæmpe oplevelse på mange måder. Hele begivenheden foregik i Bruxelles i efterårsferien, og vi var 36 elever fra 14 forskellige europæiske lande. Alle havde vi det tilfælles, at vi har deltaget med vores egen virksomhed i konkurrencen Young Enterprise.

Det hele startede med en opvarmningsdag, hvor vi brugte tid på teambuilding-øvelser for at blive rystet sammen. Det var super sjovt og lærerigt, og vi endte faktisk med at blive rigtig gode venner på kryds af tværs af nationaliteter i løbet af ”kun” et par dage. Mit netværk er virkelig blevet udvidet, og det sætter jeg stor pris på. Vi er efterfølgende blevet forbundet på flere forskellige sociale platforme for at opretholde kontakten.

Efter en rigtig god første dag i Bruxelles kom dagen, hvor jeg skulle mødes med min leder. Jeg har overvejet at uddanne mig til journalist, og derfor havde JA Europe sørget for, at jeg blev parret med den italienske leder Daniela Vincenti, som er editor-in-chief hos journalistbureauet EurActiv i Bruxelles. Virksomheden består af en masse journalister, der lever af at dække EU og har afdelinger i flere forskellige europæiske lande.

Dagen startede ud med et møde, hvor jeg fik lov at overvære en diskussion om ”The Transatlantic Trade and Investment Partnership”, som kan gå hen og blive en historisk handelsaftale for EU og USA, hvis det lykkes at få aftalen i hus. Til dette møde var en række spændende personligheder repræsenteret heriblandt EU-kommisær Ignacio Garcia Bercero, som er tovholder i EU på debatten om denne handelsaftale.

Dernæst var det hurtigt videre til næste møde med den polske ambassadør, som havde inviteret en masse journalister ind for at overvære en debat om, det for tiden glødende emne, indvandring til EU.

Resten af dagen forløb lidt mere roligt, og der blev lidt tid til, at jeg kunne få lov at stille hende nogle af de spørgsmål, som jeg havde forberedt til hende dagen forinden. Vi snakkede om alt mellem himmel og jord lige fra, hvad det krævede af hende for at være en succesfuld leder til, hvordan hun klarede at have to børn ved siden af det hårde arbejde.

Daniela Vincenti var en rigtig sød dame, og selvom hun var den travleste kvinde, jeg nogensinde har mødt, så havde hun stadig overskud til at have mig med på sidelinjen og introducere mig for alle de spændende mennesker, hun mødte i løbet hendes arbejdsdag.

Den her unikke oplevelse har givet mig en masse forskellige indtryk, og jeg er helt sikker på, at de erfaringer jeg har gjort mig under opholdet i Bruxelles vil hjælpe mig senere i livet, når jeg skal tage stilling til, hvad jeg vil med mit liv for eksempel angående uddannelse.

Det har altid været min plan at arbejde udenfor Danmarks grænser, og denne oplevelse har helt sikkert overbevist mig om, at jeg vil til udlandet.

En stor tak Junior Achievement Europe og afdelingen i Danmark for at have givet mig muligheden for at få denne fantastisk oplevelse.

– Dette indlæg er skrevet af Nikolas Rønholt.

Kommentarer

Kommentarer