Husk Koda hvis du vil bruge musik i din forretning

Vil du spille musik for dine kunder? Husk, at du skal have en musikaftale med Koda med i budgettet

Er du iværksætter og er du ved at starte en restaurant, cafe, forretning eller anden virksomhed, hvor du vil spille musik for dine kunder? Musik kan have enormt betydning for kundernes oplevelse og kan skabe stor værdi for din virksomhed. Men for at du lovligt kan spille musik i virksomheden, skal du først have en musikaftale med Koda. Så snart du har styr på musikaftalen, kan du frit bruge musik fra hele verden i din forretning. 

Kodas opgave er at sikre betaling til komponister og sangskrivere, når deres musik bliver brugt i det offentlige rum. Det er en betaling for det arbejde, der ligger i at skabe den musik, som giver oplevelser og værdi for alle, der lytter til den. Koda laver aftaler med alle, som bruger musik som en del af deres forretning og sender betalingen videre til dem, som har skrevet den. Din betaling er derfor med til at sikre, at komponisterne og sangskriverne fortsat kan skabe ny musik.

Hvad koster en musikaftale?

Prisen for at spille musik afhænger af, hvor musikken bliver brugt og hvilken rolle musikken har. Fx har stille baggrundsmusik i en forretning en anden pris end høj fremtrædende musik på et dansegulv eller til en livekoncert, hvor musikken er i centrum. Du kan se alle priser her.

Du skal have en musikaftale med Koda, uanset hvor musikken kommer fra

Uanset om du streamer, spiller lydfiler, bruger TV eller hører dine egne plader, skal du have en musikaftale med Koda. Det skyldes, at der er forskel på det private og det offentlige rum. I private sammenhænge kan du høre din musik, lige så meget du har lyst til, men så snart du bruger musikken som en del af din forretning, er det en offentlig fremførsel og så skal du have en musikaftale med Koda. 

Musikken betaler sig

I de fleste tilfælde er det en god investering at spille musik i forretningen. Musikken kan nemlig have stor betydning for din indtjening. Musik er et af de mest effektive værktøjer, du kan bruge til at skabe stemning i din forretning. Hvis musikken er god og skaber den rigtige stemning, har det betydning for, hvor længe kunderne bliver hængende og hvor meget de køber. Musikken er dermed med til øge din indtjening og derfor skal de, der har lavet musikken have betaling for den værdi, som musikken skaber – præcis ligesom alle andre leverandører.

Sådan starter du en musikaftale

Hvis du vil bruge musik i din virksomhed, kan du på Kodas hjemmeside finde priser og starte musikaftaler inden for stort set alle typer virksomheder. Du finder priser og musikaftaler her

Hvis du er i tvivl eller har spørgsmål, kan du kontakte Kodas kundeservice på mail: kunde@koda.dk eller på telefon 33 30 63 80.

Kommentarer

Kommentarer