Mackabler.dk: fra lille shop til internationalt eventyr.


For 2 år siden startede jeg sammen med Anders Bagnegaard virksomheden og webshoppen Mackabler.dk. Vi har altid elsket Apple produkter og vi mente ikke at nogen webshops online var gode til at sælge tilbehør eller vidste hvad de solgte. De eksisterende sider var upersonlige og rodede.

For 1 år siden skrev vi om vores opstart og hvad vi gjorde og hvilke fejl vi begik. Siden da er der sket store ting.
Vi fik et kontor på Soho i københavn, og vi begyndte at få omtale blandt iværksættere og der iblandt et videointerview på Amino. Det var startskuddet for hvad 2014 skulle byde på.

Vi blev efter videoen på Amino kontaktet af en dansker i Barcelona, Kim, som ønskede at starte Mackabler.dk op i Spanien. Vi så dette som den perfekte mulighed for at udvide til udlandet.

At køre en webshop er et fuldtidsarbejde hvis den skal være succesfyldt og tjene nok til at man kan leve af det. Mange har et indtryk af, at køre en webshop går stille og roligt, men ligesom alle andre brancher, så er der masser af arbejde. Dagligt sidder vi og arbejde med forbedringer til siden – for det skal til. Derudover skal der indkøbes nye vare, de skal testes, og sættes på plads og skrives ind i lagersystemet.

Det vil derfor give rigtig meget ekstra arbejde, at skulle udvide til udlandet fra Danmark. Derudover ville leveringstider blive lange, da varer skulle sendes fra Danmark.

Udlandet
Aftalen med den spanske shop blev således, at vi gav tilladelse til at, Kim måtte bruge vores navn og andet layout, mod at selv står for vareindkøb og alt andet drift. Dermed hjælper vi kun Kim på konsulentbasis, og får så en procentdel af omsætningen.

Denne model kører vi også med Italien hvor vi er tæt på at åbne op. Fordelene ved at finde andre til at køre det, er mange, og udover førnævnte fordele er der også at der er meget forskel på kulturerne, og vi har ingen chance for at forstå de forskellige kulturer ved mindre man har prøvet at leve i landet. Der er store forskelle på hvilke produkter der bliver købt i Danmark og Spanien, og det skyldes uden tvivl kulturen. Derudover ville sprog også være en barriere og det er ikke alle som forstår engelsk eller føler sig bekvemt med at snakke eller skrive det.
Vi går rigtig meget op i god service, og derfor er der ingen kompromisser.

Hvis man endelig vil udvide til andre lande, men man har ingen til at køre det, er Sverige og Norge gode lande at starte med. Kulturen er meget ens samt sproget. Vi er så heldige at Post Danmark og Post Nord, begge er i Sverige, og derfor er leveringstiden samt fragtpriserne de samme som i Danmark. Det vil derfor ikke være svært at åbne op – hvilket vi meget snart gør.

Selvom sprogene er meget ens, kan vi ikke oversætte alt selv, også fordi vi er travlt optaget med den danske shop. Derfor benyttede vi os af elance.com hvor man kan slå en opgave op, hvorefter interessede kan kontakte os. På den måde har vi fået en person til at oversætte vores shop til svensk – dejligt nemt.
Norge er desvære en helt anden sag. Fragten og oversættelsen er ikke noget problem, men da Norge ikke er med i EU skal man undersøge reglerne med told. Heldigvis er der ikke nogen problemer med små varer, da det er kundens opgave at deklarere det, men for blot at være sikker er det altid en god idé at undersøge det.
Et andet problem er at købe et .no domæne. Nordmændene er meget lukkede på det område, og man kan derfor ikke købe et domæne, ved mindre man har en norsk adresse og et PID (Person identifikationskort). Heldigvis har en af vores nære venner været skiguide i Norge, og havde derfor et PID og nogle venner, hvis adresse vi måtte bruge.

Vi håber at 2015 bliver året, hvor den Italienske, svenske og norske shop kommer op at køre.

Vores egne kabler
Vi kender alle til kinesiske kabler som er billige, og kender også til kvaliteten af disse. Vi har brugt 2014 på at finde de kabler som vi mente var gode nok til at vi kunne sælge dem. Vi har aldrig forventet at det ville gå problemfrit og alle kablerne ville virke. Men vi har fået et sted på skalaen vi er tilfredse med.

Vi har dog altid ønsket os, at få produceret vores egne kabler. Da vi mener at de eksisterende alternativer som findes ikke lever op til det de skal. Ofte er de dyrere en Apples egne og nogen endda af dårligere kvalitet. Mange udviser ikke forståelse for hvad der egentlig er galt med kablerne og designet.

Vi har derfor fået produceret vores egne lightning kabler som er MFI godkendte (dvs. certificeret af Apple). Således at vi sikret at de vil virke i fremtiden. Derudover har vi set at kablerne ofte går i stykker nær stikket, da det største pres på kablet er når man hivet det ud, eller bøjer det. Det er derfor vigtigt at disse 2 områder er bygget robust nok til at de kan modstå presset samt ikke kan bøjes nok til at lodningerne inden i knækker.

Måden hvorpå vi har fået produceret vores egne kabler, er ved at finde frem til hvad man kalder en kinesisk agent. Vi fandt frem til en bekendt, som arbejdet for en dansk virksomhed, hvor han står for deres indkøb af kabler. Derfor har han et kendskab til hvilke fabrikker i Kina som producerer kabler af god kvalitet. Vi fandt sammen med ham frem til det rigtige kabel, designet på den måde vi ønskede det. Efterfølgende fik vi et par test med hjem, som vi har været tilfredse med.

En ting man skal huske når man gør dette er, at man skal købe hjem af større partier. Man kan ikke forvente at fabrikkerne går med til, at man blot vil købe 20 kabler hjem. Man skal også sikre sig hos den kinesiske agent, at fabrikkerne har kvalitetskontrol så at man kan forvente samme kvalitet hver gang.

I vores tilfælde har denne rejse ikke være så omkostningsfuld som man kan forvente. Heldigvis er der rigtig mange som producerer kabler i Kina, og derfor er det ikke svært at få nogen til at producerer dem i modsætning til et produkt, som er meget specifikt og som ikke bliver produceret af så mange. Det vil nemlig kræve at fabrikken skal lave støbeforme og andet til produktionen og det kan hurtigt løbe op i flere 100.000 kr.

Jeg tror det handler om, at man ikke skal være bange for springe ud i det, og spørge omkring sig. Afhængig af hvem man snakker med for man forskellige ting at vide. Og her handler det om, at teste de forskellige muligheder ud og se hvad der bedst kan betale sig.

Vi har været igennem flere kinesiske agenter, hvor de ikke er lykkedes for dem allesammen at finde frem til noget. Men vi fortsatte rejsen og fandt til sidst frem til noget som overgik vores forventninger. Og takket været vores motivation, ønske og opbakning fra nær og fjern er vi kommet det skridt længere.

Kommentarer

Kommentarer