DEA – Danish Entreprenuership Award


Mit navn er Melissa Bandsberg Thomsen. Jeg kom i forbindelse med YEAD igennem Young Enterprise, som jeg deltog i på mit andet år på HHX. Da jeg første gang rigtig kom til at være i forbindelse med YEAD, var da de i 2013 holdte ”leder for en dag”, hvor jeg var så heldig at få lov til at deltage. Efter ”leder for en dag” var jeg solgt, og jeg vidste at YEAD var et netværk som virkelig havde noget at tilbyde mig.

Uge 47 er jo som bekendt hele Danmarks iværksætter uge. I denne anledning bliver der hvert år holdt Danish Entrepreneurship Award i Fredericia, og jeg var så heldig at deltage som frivillig for YEAD.

Jeg var glad for at vende tilbage til Danish Entrepreneur Award. Jeg var selv af sted da min gruppe og jeg konkurrerede med vores ”virksomhed” DeSafes. Jeg kan selv huske hvilken oplevelse det var at deltage, og jeg glædede mig til at give den oplevelse videre til en stor gruppe af ambitiøse unge.

Dagen startede kl. 09.00 hvor vi mødte op til det lækreste morgenbord (hvilket jeg personligt er stor fan af). Vi fik hilst på de andre og blev delt ud på vores opgaver. Jeg skulle være på Da Vinci området, sammen med en anden fra YEAD. Da Vinci er konkurrencen for ungdomsuddannelserne.

Vores første opgave var at tage imod alle de forventningsfulde unge mennesker, som ankom til deres standplads. Vi skulle sørge for at det hele fungerede, samt svare på spørgsmål, fra de mange nervøse udstillere.

På Da Vinci området havde hvert team en stand, hvorfra de skulle præsentere deres idé eller produkt, for nogle af landets skarpeste erhvervsfolk. Så spænding og nervøsitet var en meget udbredt stemning på stand området.

Da de omkring 100 teams havde fået sat deres stand op, begyndte præsentationerne og bedømmelserne kl. 11. Under bedømmelserne var vores opgave at hjælpe de dommere, som var faret vild imellem alle standene, men også samle bedømmelsesskemaerne sammen, og få dem bragt til tælling.

Under bedømmelserne var vi så heldige at få besøg af Prinsesse Marie, som gik rundt og hørte om de forskellige idéer. Det var bestemt noget som gav fornyet energi og smil hos de mange teams.

Da bedømmelserne var færdige var vores opgave løst. Denne del af opgaven var meget lærerigt, da man kom til at snakke med en masse seje erhvervsfolk, som virkelig havde styr på deres ting. Det var også rigtig fedt at gå rundt og høre alle de forskellige teams idéer, især fordi at man tænkte på den gang, man selv deltog i Young Enterprise.

Da vi var færdige med vores opgave kunne vi gå ud bagved, og få en super lækker frokost, hvilket jeg som sagt er stor fan af!

Det var virkelig spændende at være tilknyttet Da Vinci, da det var fedt at kunne yde støtte, til de spændte elever, som stillede op. Derudover var det også godt at se folkene fra YEAD igen, og hilse på de personer som man ikke havde mødt før.

Jeg vil opfordre alle som læser dette, til at tage til Danish Entrepreneurship Award, da stemningen er noget af det fedeste, og da der også er en masse inspirerende personer og foredrag.

Hvis dette har vakt din interesse, kan du lære mere om DEA her: http://www.award2014.dk/, her kan du læse om de forskellige priser man kunne vinde, og se hvilke spændende foredragsholdere, der var ude at fortælle om deres erfaringer.

Kommentarer

Kommentarer