Danish Entrepreneurship Awards 2013


YEAD til DEA 2013 i Fredericia

3615_4877499090672_884798907_n

 

Af: Lea Brunemark Thaning Hansen

 

 

 

 

Hvad er Danish Entrepreneurship Awards?

 

Danish Entrepreneurship Awards, også kaldet DEA, er en hel dag dedikeret til entreprenørskab hvor kreativitet, innovation og iværksætteri fejres af over 5000 unge mennesker fra alle dele af landet. Det er her, unge og deres undervisere møder Danmarks skarpeste erhvervsfolk, der står klar til at dele viden og erfaring i et storstilet mentorarbejde. Det er her tanker og idéer deles og udvikles på tværs af landet, og YEAD var selvfølgelig med til at fejre denne dag.

 

Det startede tidligt for mange af os torsdag morgen d. 21. november i Fredericia. Her var 16 Yead’er samlet for, at hjælpe til bl.a. ved at rådgive de mange idérige unge, der snart ville træde gennem dørene og ind til Messe Center Fredericia. Forud ventede dem en dag med talrige oplevelser, og spændende mennesker der skulle mødes.

 

Kl 10:00 åbnede dørene til messen, og det strømmede ind med mennesker, og der var et fantastisk buzz i hele salen. Catrine Engelgreen varmede salen og dens deltagere op på den store scene. Bagefter startede idekonkurrencen med 4 minutters fremlæggelse til hvert hold. Vi løb rundt over det hele! Nogle som runners, imens andre skulle holde styr på de mange deltagere, der stod i lange køer for at nå et dommer bord. Der var fart på lige til de sidste deltagere, havde forladt dommer bordet. Efter idekonkurrencen var der tid til at se sig omkring på messen, hvor forskellige zoner var placeret. Heriblandt var Netværkzonen, hvor YEAD havde stand. Derudover var der Foredragzonen med spændende foredragsholdere fra hele Danmark og en masse andet.

 

Kl 13:00 blev finalisterne fundet, og deres idéer skulle præsenteres på mindre scener rundt på messen. Ved hver scene var der Yead’er repræsenteret som værter og tidtagere. Efter et veloverstået show ved hver scene, trak dommerne sig tilbage for at finde konkurrencens vindere. Kl 15:00 startede awardshowet på den store scene med Catrine Engelgreen som vært. Her blev der delt priser ud i hver kategori, og herefter hjalp YEAD til med oprydningen. Lad os sige det sådan at der var en masse tape på gulvet, som havde markeret de forskellige zoner.

 

Dagen var  lige pludselig gået, og Danish Entrepreneurship Award 2013 var veloverstået. 5000 deltagere var taget hjem – nu en kreativ og innovativ iværksætteroplevelse rigere. Forhåbentlig med masser af nye idéer til næste års Danish Entrepreneurship Award 2014.

 

Jeg har selv deltaget ved DEA, og beskæftiger mig nu med iværksætteri til daglig. Jeg synes det var spændende, at være med bag kulissen på et så stort event – og så er det jo altid sjovt at være sammen med alle de andre YEAD’er. Hvis du har lyst til at tage med os til DEA næste år (eller til andre fede events) så kan du finde os på Facebook her.

Hvis du har lyst kan du læse mere om Danish Entrepreneurship Award 2013 her, og hvis du vil vide mere om awardens vært Catrine Engelgreen kan du læse mere her.

 

De bedste hilsner

Lea

Kommentarer

Kommentarer