20 Ambitiøse unge bliver ledere for en dag


Af Frederik F. Madsen – PR ansvarlig hos JA Alumni Danmark

Hvordan er det egentlig at være leder? Det fik 20 elever med lederambitioner svaret på, da JA Alumni Danmark i samarbejde med Fonden for Entreprenørskab afholdte eventet “Leder for en dag” onsdag og torsdag d. 10-11 oktober.

Til Leder for en dag 2018 deltog der ledere fra Dansk Erhverv, Folketinget, Nasdaq, Novo Nordisk, Rejseplanen og mange flere.

 

Leder for en dag er en årlig aktivitet, hvor virksomheder fra alle afkroge af dansk erhvervs- og organisationsliv får besøg af “sultne” elever over to dage i København. Den første dag mødte alle eleverne ind til et tætpakket program, med interaktive workshops og oplæg fra ledere og iværksættere. Netværk og læring var i fokus og eleverne blev klædt på til dag to, hvor de skulle ud og følge hver deres leder. Dagen bød på ærlige samtaler, et kig ind i maskineriet, sparring og gode råd fra en person, der til dagligt står for at lede mennesker og tage beslutninger, der former virksomheder og organisationer. Den begivenhedsrige dag sluttede med en velfortjent burger og en fælles refleksion over forløbet. Her havde lederaspiranterne mulighed for at udveksle erfaringer og indtryk.

Formålet med projektet er at styrke de unges tilknytning og forståelse af dansk erhvervsliv, og at give dem viden samt erfaring om ledelse i praksis. Det er derfor heller ikke meningen at lederne skal rydde kalenderen på grund af besøget – tværtimod. En vigtig del af arrangementet er at give et ærligt og transparent billede af hvad det vil sige at være leder.

 

Læs mere herunder for at få et indblik i aspiranternes oplevelser.

Julie Jørgensen fra Varde Handelsskole var på besøg hos Søren Aamand, CEO i Nohrlund – Europas største cocktail fabrik. Hun var med til møder, beslutningsprocesser og fik en ærlig snak om lederskab.

 

“Oplevelsen var mega fed! Jeg forventede at lære noget om lederskab i praksis, og det var præcis det jeg blev klogere på, da jeg fulgte Søren rundt på fabrikken.”

“Søren var meget åben omkring hvad det vil sige at være leder for ham, og forklarede hvilke kompetencer og evner en god leder skal besidde. Han spurgte også meget ind til mine mål og drømme, og kom med gode råd til hvordan jeg kan drive min egen virksomhed.”  

Julie er en ud af 20 engagerede elever fra hele landet, der er blevet udvalgt ud fra samme fællesnævner – de brænder for lederskab og iværksætteri.

“Det er ikke altid nemt at finde andre med de samme ambitioner og interesser, når man kommer fra en lille by som Varde, men jeg har fået skabt kontakter og venskaber, hvilket også var en af grundene til at jeg meldte mig til arrangementet. Jeg vil meget gerne med til næste omgang, da det er en unik mulighed for at skabe netværk.”

 

De unge lærer fra sig

Aspiranterne er også selv aktive under forløbet og kommer med input, som det ses herunder, hvor Sara Andresen giver et oplæg til Christina Hvid, Adm. direktør hos Rejseplanen.

Sara Andresen og Christina Hvid fra Rejseplanen

 

Sacha Meinel og Bo Møller fra HTML24

Bo Møller fra HTML24, Eatie og Terapeut Booking, får selv en del ud af arrangementet, og reflekterer bl.a. over hvordan han leder.

“Jeg bliver mere bevidst omkring min egen ledelsesstil og de processer, vi opererer med i min virksomhed.”

 

Josefine Larsen og Brian Gjerstrup fra Rainmaker

  

Maria Bukdahl og Kasper Hansen fra Edulab

 

Mathias Søberg og Kasper Munk fra Teknologisk Institut

“Jeg fik lov til at følge Kasper Munk fra Teknologisk Institut. Kasper var meget imødekommende og lod mig deltage i alt hvad han havde i kalenderen. Jeg sad med under møder med medarbejdere og et eksternt udviklingsmøde. Vi snakkede om hans rolle som leder, hvad god og dårlig ledelse er, karakterstyrker og meget andet!
Det var super spændende og lærerigt at følge Kasper, og opleve hvad en helt almindelig dag indebærer som leder.”

 

Nanna Johannsen og Jonas Alexandersson fra UserTribe

 

Caroline Hansen fulgte Lennart Damsbo-Andersen i Folketinget

 

Daniel Pommer og Carsten Borring fra Nasdaq

Det var første gang Daniel var med til Leder for en dag, og var som mange af de andre aspiranter spændt på dagene i København.

“Jeg var en del af LFED og var meget nervøs i starten pga. de nye mennesker og omgivelser, men medlemmerne fra alumni gjorde førstehåndsindtrykket mere end perfekt.

Selve dagen hos vores ledere var fantastisk! Mødet med topfolk og indblik i hverdagen fra deres synsvinkel var fedt. Min leder tog sig virkelig godt af mig, og gjorde alt for at jeg ikke følte mig alene på arbejdspladsen. Udover selvfølgelig at lære om virksomheden, og følge lederen, så fik jeg også en masse gode samtaler og dialoger med min leder – samtaler med indhold, som jeg i den grad kan tage med videre i livet.

Jeg lærte en hel del om lederskab og fik et rigtigt godt fællesskab med resten af de udvalgte til LFED. Det er det hele værd!”

 

Afslutningsvis skal der lyde et ydmygt tak til alle de engagerede lederaspiranter, og ikke mindst de dejlige ledere der bød indenfor i en ellers travl hverdag. Fonden for Entreprenørskab støtter op om dansk iværksætteri og arrangementet kunne ikke være afholdt uden! Vi sætter stor pris på jer alle 🙂

 

Kunne du have interesse i at deltage i næste års Leder for en dag? Så tag en snak med din lærer for at høre om mulighederne og følg JA alumni DK og FFE på Facebook og Instagram for at blive opdateret med lignende begivenheder og events.

 

Kommentarer

Kommentarer